studio partington
award winning architects
2251_N66_medium.jpg

GLCC (interior)

New build residential

Golden Lane Community Centre (Interior)

Putney Plaza is a £33 million mixed-use, mixed-tenure, high-rise project in south London, consisting of four blocks of varying height, which define a newly landscaped public space.

Client: Royalton

The complex urban site, bound on all sides by railway tracks and a busy main road, required a holistic approach to scale, massing and orientation, to surmount noise pollution and overlooking site issues and achieve high quality, sustainable design and construction. 

2325_N6_medium.jpg

The environmental strategy relies on passive measures as far as possible, minimising energy consumption and expense. The scheme utilises a combined heat and power district-heating network, serving all units from a single plant room, following an energy strategy (also designed by SP) that complies with the London Plan. 

2325_N27_medium.jpg
2325_N5_medium.jpg
ezgif-4-ce70dfb79713.gif
2325_N17_medium.jpg
2325_N26_medium.jpg
2325_N10_medium.jpg
2325_N18_medium.jpg